Elke ochtend weer die bruine boterham met kaas. Je wilt wel eens wat anders. Bananenpannenkoekjes dan? Die zijn hip. Maar ook veel werk. Mwah..laat maar. Havermout? Heel erg gezond. Maar ook een gedoe in de ochtend. Ook niet. Wat dan wel?

Al die ontbijtgranen in de supermarkt zitten boordevol suikers en geraffineerde granen. Dat weet jij denk ik ook wel. Maar het is zo lekker. En zo makkelijk. Beetje yoghurt in een bakje, hoppa wat ontbijtgranen erbij en je bent zo de deur uit.

Maar als ik jou nou vertel dat het makkelijk kan. En gezond. En heel erg lekker. Ga je het dan proberen? Ik weet zeker dat je dan om bent. Echt. Hou je van simpel? Hou je van iets knapperigs? Met lekker fruit en yoghurt? Maak dan gewoon 1x in de week een pot cruesli. Zo gepiept.  En jij eet de hele week gezond. En lekker. Ik maak 1x in de week een grote pot cruesli en daar doe ik de hele week mee.

Ik wil niks anders meer elke ochtend. En mijn klanten ook niet. Iedereen die dit recept heeft geproefd, is om. Weet je wat het grote voordeel is van dit ontbijt? Ik trek het er de hele ochtend op. Ik krijg geen hongerklap om 10 uur. Het vult heel goed. Maar het is vooral heel erg lekker! Je kunt er eindeloos mee variëren. Dat is ook handig. Niet dat ik dat doe, ik hou vast aan mijn vertrouwde recept. Geen poespas verder voor mij. Maar ik hoor van klanten dat ze er allerlei variaties in aanbrengen. Doe lekker je ding.

Eet smakelijk!

 

Ontbijt cruesli

Nodig:
– 250 gram havervlokken grof
– 50 gram speltvlokken grof (300 havervlokken mag ook als je geen spelt hebt)
– 75 gram gemengde ongezouten noten (bv hazelnoten, walnoten, pecannoten, amandelen)
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram zonnebloempitten
– 50 gram rozijnen
– 5 gram kaneel
– 1 eetlepel agavesiroop (optioneel)
– 2 eetlepels olijfolie of kokosolie

 Doen:
– meng alle droge dingen in een kom door elkaar, behalve de rozijnen
– strooi de agavesiroop erdoor. Meng goed. Het wordt nu plakkerig
– doe de olijfolie of gesmolten kokosolie erbij en blijf goed roeren
– bak het in de oven op bakpapier. Doe het in 2 gedeeltes, anders ligt alles teveel op elkaar. Niet te lang, als de pompoenpitten gaan ‘ploppen’ is het klaar.
– laat afkoelen op een bord en bak de 2de lading
– gooi alles terug in de bak, roer de rozijnen erdoor en laat afkoelen
– doe het in een goed afsluitbare bus

Eet het met yoghurt of kwark. Roer daar eerst flink wat kaneel door. Dit is lekker en het wordt er al wat zoeter van. Dan strooi je de cruesli erover (niet roeren, dan wordt ie gelijk zacht) en vers fruit. Als de cruesli op is kun je nog meer pakken. Net wat je lekker vindt. Omdat dit veel langzame koolhydraten bevat, ben je lekker lang verzadigd en heb je de hele ochtend geen trek. Ik kan er de hele ochtend op door met mijn snelle stofwisseling. Ik wil niets anders meer. Ik maak het 1x in de week, vaak samen met de mueslirepen. Zo gepiept!